veckan

i måndags hämta vi min dubbelsäng så jag gjorde om lite här hemma.. 
 
igår så var ja på stan. Först busade med Alvin :). sen köpte glass :). Sen kom älsklingen, och hans kompis. Så snacka lite med dom :). Så kom Linda. Vi gick ner till banken. Så gick vi på soc  mötet.. Efter det träffa Pernilla och gick med henne på stan :D..
 
På kvällen grilla jag, älsklingen, Pernilla och Oskar.. Mycket trevligt :).. Jag och älsklingen gick och la oss tidigt.. Skönt var det. 
 
Idag så gick ja upp och duscha. Sen kom Daniella så satt vi ute och snacka lite..
 
Sen fixade mig. Nu väntar jag på älsklingen, Oskar och Pernilla innan Oskar och älsklingen drar vidare så ska ja och Pernilla umgås :).. 
Gick även in i vecka 36 idag. Nu är det inte långt kvar tills jag får ha dig i min famn min älskade son!
 
JAG ÄLSKAR DIG RICKARD ! 
Bra dagar helt enkelt :D 
 

helt slut

Idag så har jag gjort ganska mycket.. 
 
Jag och pappa skulle åka till berg för att handla glass.. Men när vi kommer dit har dom inte öppnat ännu. Så det var bara att åka in till stan igen.. Tänkte åka till gamla linköping men nej då inget öppet där heller.. Ska åka till Tannefors då ja kommer på att bosses glassbar faktiskt öppnat.. så vi åker dit men handlar på karamello istället.. 
 
Sen hem, hålla på i lägenheten och fixa och dona så nu är allt uppackat och iordning :). Alla kläder ja inte använder packa jag ner igen :).. Vänta tills måndag och hoppas på att få tvättlås då så man kan tvätta! 
 
nu blir det att lyssna på musik och bara ta det lugnt och invänta älsklingen, Ta en kalldusch med kanske :).. 

kommentarerna översatta från trude

Alltså det är ganska kul.. Hon känner mig inte ens vet bara vem pappan till mitt barn är, Hon skrev alla dessa komentarer inom loppet på en da
 
Du vet ingenting om meg, så hvordan våger du å gjøre narr av meg. Jeg og Daniel er ikke kjærester, men han er min venn. Jeg er glad i han, og vil at han skal ha det bra. Det er vondt å se at han nå må bli pappa mot sin vilje fordi du er en egoistisk løgner.
Du vet ingenting om mig, så hur vågar du göra narr av mig. Jag och Daniel är inte romantiskt, men han är min vän. Jag älskar honom och vill att han ska ha en bra tid. Det gör ont att se att han nu ska bli pappa mot sin vilja för att du är en självisk lögnare.
 
Jeg dømmer ingen. Jeg har også i et tidligere forhold blitt gravid med en annen enn den jeg var sammen med. Men jeg tok ansvar for situasjonen, for ingenting bra kunne komme ut av å få det barnet, så jeg tok abort. Ønsket ikke å ødelegge noens liv, inkl mitt eget.
 
Jag dömer ingen. Jag har också ett tidigare förhållande blivit gravid av någon annan än den jag var med. Men jag tog hand om situationen, inget gott kan komma ut av att få barn, så jag hade en abort. Ville inte förstöra någons liv, inklusive min egen ..
 
Jeg har også hatt sex med en som var i et forhold uten at det ble brukt prevensjon. Men jeg var ærlig om det til vedkommende. Det er tøft å være alenemor, du aner ikke. Det vet jeg. Har vært mer eller mindre alene med min sønn i alle år, selv om jeg har vært iforhold.
 
Jag har också haft sex med någon som var i ett förhållande utan att det är använt preventivmedel. Men jag var ärlig om det till personen i fråga. Det är tufft att vara en ensamstående mamma, du har ingen aning. Jag vet. Har varit mer eller mindre ensam med min son under åren, även om jag har iforhold.
 
Min sønn har adhd, og det har vært mye. Likevel har jeg klart å ta en mastergrad og har nå en god jobb. Selvfølgelig ble jeg såret av det Daniel gjorde, men jeg orker ikke dømme han. Og du bør holde deg for god til å le av meg og Daniel, og tro at noe av dette er gøy.
 
Min son har ADHD, och det har varit en hel del. Ändå lyckades jag ta en magisterexamen och har nu ett bra jobb. Naturligtvis blev jag sårad av det som Daniel gjorde, men jag kan inte stå ut med att döma honom. Och du ska stanna för gott att skratta åt mig och Daniel, och tror att något av det här är kul.
 
Og nå trenger du ikke skrive mer om meg på denne bloggen. Du kunne svart meg på face, i stedet for å fortelle alle alt. All oppmerksomhet er ikke god oppmerksomhet. Jeg er snart 32 år, jeg orker ikke dette. Respekter det jeg sier nå.
 
Och nu behöver du inte skriva mer om mig på denna blogg. Du kan svarade mig i ansiktet, i stället för att berätta för alla allt. All uppmärksamhet är inte bra uppmärksamhet. Jag är snart 32 år, kan jag inte göra det här. Respektera vad jag säger nu.
 
Så utrolig frekt av deg å le av meg. Jeg syns synd på deg... Jeg er ikke interessert i din versjon. Han har sagt at han var utro. Du visste om meg.
Nå orker jeg ikke mer av dette tullet. Du virker jo ikke riktig klok.
Så oerhört oförskämd för dig att skratta åt mig. Jag tycker synd om dig ... Jag är inte intresserad av din version. Han sa att han var otrogen. Du visste om mig. Nu kan jag inte bära något mer av detta nonsens. Du verkar inte rätt i huvudet.
 
Det virker som om du ikke skjønner alvoret i situasjonen. Drit i meg egentlig. Du skal bli mamma, faren vil ikke ha noe med deg og barnet å gjøre. Det blir jævlig tøft! Jeg vet av erfaring! Og slutt med dette desperate behov for oppmerksomhet. Det er skremmende!
 
Det verkar som att du inte inser allvaret i situationen. Knulla mig verkligen. Du måste vara mamma, kommer pappa inte har något med dig och ditt barn att göra. Det freaking cool! Jag vet av erfarenhet! Och slutligen med denna desperat behov av uppmärksamhet. Det är skrämmande!
 
 

veckan

älsklingen åkte ju i måndags..
 
Jag gjorde inte så mycket.. Var hemma hos pappa, varit hos Linda och Jörgen, *Mycket trevligt..
 
Okej Trude.. Du har nått emot mig och jag har börjat få något emot dig. Jag visste inte alls om dig och vad Daniel sagt till dig rör mig inte i ryggen om jag ska vara ärlig.. Tydligen måste jag vart fin/snygg i daniels ögon eftersom han låg med mig flera gånger. Jag ljög aldrig för honom om något premitivmedel.. Jag hade precis kommit ut från ett fängelsestraff så varför skulle jag äta premintilmedel?? Nej vi satt innan och diskuterade om barn och jag sa då till honom att jag velat haft barn sen jag var 16 år och att jag inte åt något preventilmedel sen ja va 16 år. Han kanske missuppfqattade när jag sa att jag inte ätit det sen jag var 16 år men det är inte mina bekymer. Jag skiter i om han vill vara delaktig med barnet det har inte du någonting med å göra ifall han vill eller inte för du är inte involverad i mitt barns liv och tacka fan för det. Vill Daniel sen vara delaktig så får han jätte gärna vara det. Jag kommer aldrig ta bort han rätten från att umgås med SIN SON! Vill han inte ha med barnet och göra. Nej det är inte min förlust utan hans jävla förlust ska du veta. Han kommer troligen ångra sig senare i livet. Jag är i alla fall glad över att hans mamma vill ha med barnet och göra! Och du sa att jag kan ta det med dig privat? Jag hittar dig inte på facebook men du kan gärna skriva där till mig. Heter Linn Lindström där och är vän med Möller där... 
 
Och vad jag skriver på min blogg ska du med skita i Trude för jag skriver vad jag vill på min blogg!!
 
Igår i alla fall så kom älsklingen hem också.. Och jag flyttade igår.. Skönt det! Idag vet jag inte vad som händer. Blir kanske att åka ut till älsklingens pappa. Men först ska jag åka och äta glass!!

saknad

Jag saknar mitt älskade hjärta något fruktansvärt mycket. Han är mitt allt och det känns tungt att vars ifrån honom. men jag vet också att vi klarar detta å det här gör oss bara starkare tillsammans. fick gulligt sms av han förut att han saknar mig mycket å längtar tills han får hålla om mig igen å vara nära mig. Jag längtar minst lika mycket efter honom. känner mig halv utan mitt hjärta här hemma. . nu sova. .

till dig som är hans käraste

Det e så roligt detta mellan mig å mitt barns pappa. äntligen har han vågar berätta för sin dåvarande/nuvarande flickvän att han har vart otrogen å ska bli pappa. Grejen e den att han sa till mig att han hade gjort Slut med henne.. not my problems liksom kände jag då. så lilla du hans käraste ta reda på fakta innan du kommenterar. Å stackars barn? varför är det synd om barnet? för att barnet har en far som först inte våga säga till dig att han ska bli pappa eller för att han först säger att han ska finnas här för barnet å sen skiter han i barnet? att han ljög för mig att han inte var tillsammans med dig? ja det e lite tragiskt att han sa att han inte hade tjej å sen helt plötsligt hade han det när jag vart gravid men ändå sa till mig att " jag lovar om du vill ha barn om ett år så ställer jag upp" ganska tragiskt faktiskt om ni nu är ett så kärleksfullt par. men du trude. jag har en pojkvän som jag älskar högst ac allt. Å jag skiter i daniel. han behöver inte finnas där för barnet om han inte vill jag klarar det bra ensam. Men nu vet du ju iallafall hur det ligger till ;)

söndag å måndag

igår så grilla vi :) jag hjärtat, Oskar å Pernilla. trevligt som attan.. ett bra avslut för hjärtat mitt

idag så skjutsa jah, Dennis å Mårten ner hjärtat till vimerby. det var tungt att lämna honom där men snart så får jag äntligen vara i hans famn igen. jag älskar dig Rickard Pettersson och jag lämnar dig aldrig




kärlen till dig

Jag vet att vi inte alltid haft det lätt hjärtat men jag är så otroligt glad att vi fann tillbaka till varandra. Det är en underbar känsla. förut var vi ifrån varandra i 3 veckor. Vi träffades lite fort varje dag men jag fick inte sova bredvid dig. men sen kom den dagen då jag fick somna bredvid dig. det var underbart och jag älskade känslan att äntligen få somna och vakna bredvid dig igen. Det kändes hemskt när du helt plötsligt var tvungen att åka. Jag hade vetat om det länge men det kom ändå som en chock. men sen kom du hem dagen efter. Vi kom efter dig. du sa att du saknade allt här hemma å mig. Det var underbart att höra. på måndag åker du igen, vi ska skjutsa ner dig. två nätter till med dig sen får jag sova själv igen i en hel månad. Men det kommer gå bra för jag vet ju att du kommer hem snart igen å fyra veckor går fort.
Jag vill bara att du ska veta att jag älskar dig. och jag önska du med kunde stå upp för att du älskar mig så som jag står upp för att jag älskar dig. Skit i vad alla andra säger. Skit i deras åsikter. vi älskar varandra. låt oss då få leva med varandra. Jag vet att det är dig jag vill vara med natt som dag. Det är dig jag vill leva med resten av mitt liv. Å ska jag en dag gifta mig så ska jag gifta mig med dig Rickard Pettersson




fredag lördag

fredag : var med hjärtat. sen åkte jag till linda å Jörgen medan hjärtat åkte lite bil. sen cykla jag hem tog 20 min :) kände mig duktig :).

lördag: vakna upp av att hjärtat drog upp gardinen. han tyckte väl de va dax å gå upp vid 10 i 1. så då gick jag upp och hoppa in i duschen. Sen hoppa hjärtat in i duschen å jag fixa mig. blir snart att dra till linda å bara njuta av det vackra vädret.

tisdag onsdag torsdag

tisdag : idag mådde jag inte bra. sa hej då till älsklingen min. usch vad jobbigt. grät å usch å fy.

följde med carro till Coop. försökte få tankarna på annat håll men det gick inget bra.

onsdag: ja idag ville älsklingen komma hem. så vi åkte ner efter honom. Så bjöd han mig på mat :).

torsdag : vakna upp med älsklingen. underbart... men på måndag åker han igen. :( kommer bli lika jobbigt då att säga hej då till honom.

söndag å måndag

igår åkte vi ut till älsklingens pappa. bara umgicks å tog det lugnt.

Idag bada jag jacuttsi as skönt :). sen blir det att äta mat med hjärtat, Mårten å Mårtens tjej.. imorgon åker hjärtat :/

veckan

tisdag : gjorde inte så mycket.. träffa hjärtat

Onsdag : gjorde inte så mycket kriga med soc . träffa hjärtat

torsdag: gjorde inte ett skit. cykla ner till stan å sen träffa hjärtat..

Fredag : gjorde inte mycket. gick bort till Erika en sväng. sen åkte med älsklingen till hans pappa..

lördag: inte gjort mycket idag. vakna upp med älsklingen. mysigt underbart. sen åkte till stan. Gick till mamma å sen ner till carro. sen blir det hem till hotellet innan ja åker med älsklingen till hans pappa.

tiden som inlåst

fick förfrågan om jag kunde hjälpa min kusin till hans nationella prov om fångenskap. Så javisst.. Detta kommer handla om min tid som inlåst och han har ställt frågor ja ska svara på.. Är det någon mer som har frågor så fråga på så ska ja svara!
 
När blev man väkt och inlåst?
 
Man blir väckt kvart i 8 på morgonen då låser dom upp din dörr. Jag är ju så ung och var yngst på anstalten förutom i någon månad då en annan tjej satt där som var ett år yngre än mig.. Men kriminalvårdarna också kallat för plitar såg mig som deras egna lilla flicka då dom hade barn som va i samma ålder som mig, så vakna jag inte när klockan var kvart i 8 kom dom alltid in vid kvart över 8 för att kolla så jag verkligen var vaken. ( arbetet börja halv 9).
 
På helgerna öppna dom kvart i 8 men kollade då bara så man levde. Det var ju trottsallt helg :P..
 
Man blev inlåst kvart i 8 på kvällen. Alltså fick du vara utanför din cell på 7 kvm i 12 timmar men du fick ju röra dig på avdelningen med alla andra så du hade ändå inte så mycket plats å röra dig på. 
 
 
Vad är det för regler när man har övervakning?
 
När du blir fri ditt fängelsestarff är du ändå inte fri. Man har alltid en del kvar på sitt straff då man bara sitter 2/3 av sitt straff så du har ju 1/3 del kvar. Men istället för att sitta hela tiden så får du komma ut å få övervakning. Med övervakning menas med att du har en övervakare inom frivården som du ska ha kontakt med 1 gång i veckan och sedan blir det 1 gång varanan vecka. I vissa fall (beroende på vad du suttit för) så måste man lämna urinprov. Det är olika från person till person. Men det regler som gäller alla är att när du har övervakning så får du inte göra några kriminella handlingar. Så som att hamna i slagsmål, ta droger, sånt som är olagligt helt enkelt. Gör du det så kan frivården ge dig en varning. Sköter du dig inte då så kan du få sitta av dagar av den tiden du har kvar. När din del är över innebär inte alltid att din övervakning är över. Har du en del på 8 månader så har du fortfarande övervakning på ett år då dom ska se att du sköter dig ett helt år utan nya kriminella handlingar. 
 
 Hur mår man nör man sitter i fängelse respektive när man kommer ut?
 
Hur man mår när man sitter inne är olika från person till person. Har du lätt att stänga av eller lätt att acceptera att du faktiskt är inlåst på heltid som man faktiskt är på ett fängelse, då kanske man inte bryr sig så mycket. Men när det börjar klarna för en vad man gjort då mår man dåligt. Jag träffa folk som hade suttit där i 8 år, det var deras nya hem och dom viste inget annat än att sitta inlåst. 
Man mår inte bra av att sitta inne då du får vara ute 1 timme om dagen med massa kriminalvårdare som står och kollar så att du inte rymmer. Dom står vid varje undanflyktsväg även att det var 2 stora och höga staket ivägen för att ens kunna ta sig därifrån. Det var flera personer som skar sig till en början för man inte fick någon hjälp av läkare eller att få prata med någon där inne. Visa dagar mår man självklart bättre än andra. Men ingen kan må bra av att leva sådär.
 
 
När man kommer ut. Till en början är det ju ovant beroende på hur länge du suttit inne och hur mycket du fått in rutinerna som faktiskt är på ett fängelse.. För mig tog det cirka 1 månad innan jag ens förstod att jag var ute, men glädjen av att vakna varje morgon utan stängsel eller galler för fönstret var en glädjande sak. För andra är det en självklarhet att inte ha galler på fönstret men för mig var det inte det. Man börjar sakta men säkert förstå att du kan leva mer och mer som en människa igen. Och för att inte tala om hur bra man mådde att man kunde röra sig fritt utan att en kriminalvårdare var dig i häcken, att kunna ha dina egna kläder, att sova i din egna säng, att slippa och vara inlåst då mådde man bra. Men visst var det blandade känslor i början när man kom ut. Du visste ju inget om den yttre värden längre och behövde läras om. Man sakna dom där inne men ändå rullade dagarna på och månaderna blir snart till år.

veckan som varit

torsdag:

hände inte så mycket.

fredag:

gjorde inte så mycket tog det bara lugnt..

lördag:

tog det bara lugnt å vila. färgade håret med eftersom de inte vart bra igår. .

söndag:

åkte hem till hotellet :)

måndag:

har inte gjort så mycket. Var med underbara förut. sen var uppe hos mamma på en fika :).








Apr. 07, 2014


kolla in

kolla in denna grymma tjej alltså! hon är 17 år men fyller 18 snart men hon är 2 barns mamma. Och hon är grym på det! Hon ger mig stöttning i min graviditet och svarar på saker jag undrar angående min graviditet. hon har ju trotts allt gått igenom det två gånger :). jag träffa henne via min bästa vän/ pojkvän då han är pappan till hennes äldsta barn. kolla in hennes blogg och följ henne! !

http://thattgiirl.blogg.se är hennes blogg kolla in!!

tisdag å onsdah

igår så åkte jag från stan.. drog till Motala å handla kläder :).. hittade lite snyggt. sen drog vi hem till Petra :) tog det lugnt å bara fick andas ut :) skönt det :).

Idag vakna ja å hade as ont i hela kroppen. . usch. Men följde med Emma till stallet.. hon har jätte fin häst. sen hem till dom. Emma lagade lite mat. Sen har ja suttit å pratat med Emma å så angående graviditeten å så. . riktigt skönt inte träffat dom på några år. skönt å komma bort lite från Linköping.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!